• Ro og retning
    på din økonomi

    Pengerum - hjælp til din privatøkonomi

PENGE og PRIVATØKONOMI

PENGE og PRIVATØKONOMI er et stort tabu. På linie med vores sexliv og – i Danmark – om vi tror på Gud.

Derfor er mange af os helt alene med de pengemønstre og -overbevisninger, der frustrerer os. Komplicerer livet, dagligdagen og relationerne for os.

Det er min mission som pengementor at ændre vores syn på PENGE & VÆRDI.

Jeg vil være med til at ændre og bevidstgøre vores negative pengeoverbevisninger og -holdninger, der til hver en tid afgør, hvordan vi handler, holder os selv tilbage – eller stikker hovedet i busken.

Vores pengehistorier og pengetyper, der ofte er grundlagt helt tilbage i barndommen vil give os en økonomi, der har sit helt eget liv, ligegyldigt hvor gode vi ellers er til at lægge et budget eller tjene  penge.

Det handler ikke om “flere penge” eller “mere arbejde”. Og det handler sket ikke om, at vi bare skal tage os sammen.

Vores penge og økonomi har så mange guldkorn og pejlemærker til os.

Jeg hjælper dig, som min kunde, med at få øje på dem, -hvor du modarbejder dig selv og hvordan du så støtter dig selv og dine penge fremadrettet.

Jeg hjælper dig med at bevidstgøre og ændre dit pengemindset og din pengeadfærd, og jeg viser dig vejen, så det er dig, der styrer pengene og ikke omvendt.

Jeg møder dig med et skarpt, kærligt og fordomsfrit blik på Dig & Penge.

Du er altid velkommen.

Mange af os fokuserer på pengene fremfor at klarlægge værdierne først.

Jeg, som pengementor, går sammen med mine kunder gennem og bagom selve pengene og privatøkonomien, ind i værdimindsettet og pengehistorierne (løgnehistorierne) og skruer lidt på skruerne i maskinrummet.

For det handler i virkeligheden ikke om pengene.

Overbevisningerne er vigtige. Ordene er vigtige. Hvordan vi omtaler penge er vigtige. De skal bevidstgøres, før de kan forandres. I et pengementorforløb er ordene en stor del af processen. Ikke tallene – i første omgang.

De fleste af os kan let nok tjene (eller modtage) penge.

  • Men hvor meget er vi egentligt værd, når det kommer til stykket ?
  • Når det ikke handler om pengene, når det ikke kan måles i pengene – hvor meget er vi så værd ?
  • Og hvad er værdi for os i vores hverdag, som ikke handler om penge ?

Vores ubevidste overbevisninger og holdninger afgør vores privatøkonomi. Vores selvagtelse og vores bankkonti. Selv for os rimeligt fornuftige og velfungerende mennesker.

  • Men får vi egentligt dækket vores virkelige behov og ønsker – eller selvsaboterer vi dem ?
  • Gør vi det selv eller “gør andre det” ?
  • Og hvor mange penge og hvor meget værdi må vi godt beholde selv ?

Mange er trætte af at leve fra måned til måned med en YO-YO-økonomi med deraffølgende usikkerhed og forkerthedsfølelse.

Og det handler aldrig om, at man bare skal tage sig sammen.

Mange lever med følelsen af mangel og knaphed. også selvom der er mange penge på kontoen.

Mange relationer er fedtede ind i penge. Uværdigt og uselvstændigt. Misforstået godhed eller manipulation.

Det kan koste kassen ikke at kende og være bevidst om sin privatøkonomi og mindsettet bag. Jeg kender og har selv betalt prisen for ubevidst økonomi. Jeg kender til gengæld nu værdien af bevidst økonomi.

Det er her, en pengementor er værdifuld. Det var det også for mig. 

Når livet ændrer sig

Vores nye liv og økonomien – passer de sammen ? Når livet ændrer sig. Når noget rammer os; social status, indtægt, arbejdsevner, udefrakommende omstændigheder eller bevidste valg omkring livets indhold. Får vi økonomien til at matche de drømme og behov, der følger med dét ?

I et fortrolighedsrum over telefonen får mine kunder nye indsigter og vinkler på begreberne “PENGE & VÆRDI”. Det er en samtale med ro og retning og mine kunder kan selv passe samtalen ind i hverdagen og hvor end de måtte befinde sig.

At vi koncentrerer os om samtalen og ikke anvender synssansen som ved et fysisk møde, gør, at vi får meget mere rum til at lytte i. Og lytte indad i. Derudover kan vi tale sammen, selvom vi er langt fra hinanden eller ikke har tid eller lyst til transporten. Du kan sidde trygt og behageligt i din yndlingsstol derhjemme. Jeg gør det samme. Og jeg har en arbejdsplads, der er stor værdi for mig.

Forløbet

Jeg har forskellige bevidstgørende øvelser og opgaver. Nogle løses forud en session og andre taler vi om sammen. Det er dem, der gør forskellen. Ikke om du tjener mere, får flere jobs eller arver onklen i USA. Nissen flytter med. Jeg (og mine pengementorkolleger) adskiller mig derfor fra al gængs økonomivejledning og rådgivning.

Mine kunder oplever ret hurtigt konkrete resultater og forbedringer, selv efter få timers arbejde. Derefter går vi i dybden, justerer og så finpudser vi. Kikker på de situationer, der eventuelt er dukket op undervejs. Så skulle kunden være selvkørende i første omgang. Det er nærmest magi – og dog så simpelt og let. Jeg er selv forundret.

Som pengementor har jeg – som ordet antyder – været der selv. Jeg har selv gået vejen og jeg “tager min egen medicin”. Dvs. jeg giver vejledning, jeg selv følger og handler på og med mine mange personfølsomme samtaler efterhånden har jeg hørt og selv oplevet “det meste”. Forstået på dén måde, at der er plads til alt det svære og nogengange usagte. Jeg deler rundhåndet ud af egne pengehistorier, både fadæserne, smerterne og alle succéserne. Jeg hører ikke sjældent “dét her har jeg aldrig talt med nogen om”.

Jeg er der og jeg er med kunden. Også når kunden føler sig allermest alene. Og vi griner sammen. Jeg tror på de kunder, jeg har. Jeg hepper på dem. Når jeg kan, så kan de også.

Det er altid meget bevægende, når en kunde får øje på lige dér, hvor begrænsningen stammer fra og kan rette sig selv op igen – indefra. Fornyet, befriet, forfrisket. Klar! Vejen for økonomisk frihed er banet.

Om Pernille Mejslov

Jeg hedder Pernille Mejslov.

Det er min mission at hjælpe, inspirere og støtte andre mennesker i at løfte dem selv og deres økonomi for et rarere og roligere (penge)liv. Et sundt (penge)liv med overblik og overskud i humøret, relationerne og på bankkontoen.

Din økonomi og pengehistorie gemmer på mange guldkorn og røber tydeligt, hvordan du behandler og værdsætter dig selv. Eller det modsatte.

Jeg møder dig – som min kunde – og dine penge med et kærligt, skarpt og fordomsfrit blik.

Det er min erfaring, at det er gennem tillid, tryghed og respekt, at du bliver i stand til at folde dig selv og din økonomi ud, som den person, du i virkeligheden er. Mit fokus er det konkrete arbejde gennem pengene.

Min baggrund for at arbejde som certificeret pengementor var mit eget ønske om at få ro, plads og mening til mig selv i min dagligdag og ikke skulle halse sådan afsted (efter pengene) for at få det hele til at hænge sammen.

Det dybe arbejde med min egen økonomi og mit værdimindset var en kolossal øjenåbner.

Det førte til, at jeg pludselig forstod, hvorfor hele mit voksne pengeliv havde udviklet sig så destruktivt og usundt, som det havde. Hvorfor jeg i årtier havde levet så fastlåst og begrænset.

Dén transformation jeg selv oplevede, er mit værdifulde bidrag videre til dig og andre, der vil udvide Jer selv og jeres økonomi. Som pengementor har jeg gået vejen selv og de opgaver og refleksioner, jeg giver dig, er altsammen noget, jeg selv praktiserer. På dén måde adskiller en pengementor sig fra al anden – selv uvildig – rådgivning. Jeg går bag om selve pengene og hjælper dig til at skrue på delene i selve maskinrummet for at løse pengeudfordringerne.

Jeg valgte i 2016 at sige mit faste job og dyre lejebolig op for at købe mig fri til ro og tid. Jeg var nødt til at restituere og rekreere efter mange år på overarbejde, på alle planer.

Jeg valgte også, at jeg ville investere i at udvikle og uddanne mig videre.

Jeg ville skabe mig et (arbejds)liv, hvor arbejdet fulgte mig og hvor jeg kunne arbejde udfra mine kernetalenter og -værdier, på egne præmisser og i mit eget tempo samtidig med at jeg ønskede at give størst værdi videre til andre.

Jeg valgte nytåret 2016-17 at tage min hund, min kuffert og en enkeltbillet til Færøerne for at få ro og for at komme helt væk fra det gamle liv.

Jeg har siden med hjælp fra Økonomisk Frihed – Birgitte Hansens uddannelse til pengementor og et dybdegående forløb over 7 måneder hos hende til udvikling af min forretning vendt min hverdag, mit arbejdsliv og mit pengeliv 180 grader.

Jeg lever idag et enkelt, selvstændigt og roligt liv med base i Tórshavn på Færøerne, hvor jeg har lejet en møbleret 3-værelses lejlighed. Jeg er ofte i Danmark og Sverige i forbindelse med både arbejde og privatliv. Jeg oplever idag stor mening, nærvær og glæde i mit (arbejds)liv. Jeg styrer det meste selv og arbejdet følger nu hovedsagligt mig, som var mit store ønske og plan. Og jeg har idag bevidste økonomiske indtægter og valg.

Mission completed.

Overraskende og oveni dét føler jeg nu for første gang i mit 54-årige liv, at jeg endelig har “fundet hjem”.

Privat danner jeg par med min svenske livsledsager og kæreste, som jeg har mødt her på Færøerne. Han bor og arbejder ligesom jeg, indimellem heroppe. Min hund Bertha, en amerikansk cocker, er en anden kær del af husstanden.

Derudover har jeg 3 voksne døtre, der bor i Danmark, fra et forhold, der varede i 20 år, indtil 2011.

Min faglige baggrund:

Social- og sundhedsassistent, færdiguddannet i 2015. En del af uddannelsespraktikken er taget på Færøerne og jeg har som fagperson et hav af fortrolige samtaler bag mig, både i Danmark og på Færøerne.

Jeg er passioneret omkring, hvordan vi skaber sunde og trygge relationer og tilknytningsmønstre, til os selv og til andre.

12-trins programmerne, fra 2011 og frem, i Danmark og på Færøerne. Jeg har også enkelte gange været telefonafløser på én af akutlinierne.

2011-2012 ID Akademi, det spirituelle grundforløb, Ole Vadum Dahl.

Sidst men ikke mindst er jeg oprindeligt og på 30+ år freelance illustrator og billedkunstner og jeg arbejder/ rejser med min kunst og udvalgte projekter.

Pernille Mejslov – Foto: HJERMING FOTO/GRAFIK

Pengementor Pernille Mejslov
Pengerum - hjælp til din privatøkonomi

Navnet Pengerum??

Frirum – råderum – hjerterum – albuerum – pusterum – spillerum – tidsrum

For mig altsammen værdifulde rum,- masser af god tid, nærvær og plads, ro og muligheder. Og OVERSKUD. Derfor måtte navnet være: PENGERUM.

Det er min mission, at vi hverisær skal have vores pengerum som indbegrebet af alle disse rum; PENGERUM: et bevidst og levende sted med tryghed og velvære.

Om hjemmesiden

Topfotos: Peter Hanghøj Sørensen, Rikke Jensen

Portrætfoto: Anders Hjerming

Webdesign: Rikke Jensen